GMAT 780 scorer avslorer studieplan for a spre eksamen uten coaching.

GMAT 780 scorer avslorer studieplan for a spre eksamen uten coaching.

Tarang Gupta pakket nok slag i sin GMAT-forberedelse for a knuse glassloftet som stopper mest fra a ga utover 750. Det siste aret BBS-student fra Delhi University deler GMAT-studieplanen som fikk ham der. Hvis du sikter pa a v re en GMAT-topper, bor dette inspirere deg.

Studieplanen som hjalp meg med a score 780 pa GMAT eksamen.

av Tarang Gupta.

Da jeg begynte pa college horte jeg at mange av mine eldre studerte for eller forfulgte en MBA.

Helt rlig da forstod jeg ikke hvorfor folk forfulgte en MBA eller dens relevans, men da jeg samhandlet med eldre og spurte dem om deres beslutning om a ga for en MBA, skjonte jeg at hvorfor en MBA er viktig for karriereveien som jeg haper a ta opp.

Jeg bestemte meg for a ta GMAT ved utgangen av mitt andre, dvs. sluttar pa college som det gjelder i 5 ar, og gir meg muligheten til a soke pa programmer na, sa vel som etter a ha jobbet i et par ar.

Jeg begynte a lese om GMAT og helt fra begynnelsen bestemte jeg meg for at jeg vil score 750+. Jeg snakket med noen av mine eldre som hadde gitt GMAT og en av dem som hadde skaret en 770 spesielt inspirert meg og hjalp meg ut.

Jeg startet forberedelsen min fra forrige uke i januar 2016 med sikte pa a gi GMAT innen mars-slutten, da jeg matte begynne a forberede mine semestereksamlinger fra april og ikke ville fa tid da, men pa grunn av visse omstendigheter (hoyskolehendelser , problem med passet mitt) Jeg klarte ikke a gjore det.

Jeg forberedte fra slutten av januar til slutten av mars og ga 2 GMATPrep mocks mellom a score en 680 & # 038; 730 henholdsvis. Ikke sa gode poeng gitt mitt mal, men etter dette matte jeg ta en pause fra GMAT da jeg begynte a forberede meg pa semestereksamenene.

Mine semestereksaminer endte 19. mai og fra neste dag gjenopptok jeg mitt forberedelse til GMAT. Etter a ha forberedt kontinuerlig i rundt 10 dager ga jeg en annen GMATPrep mock scoring en 760.

Na var jeg veldig glad som du ville gjette, men et sted jeg ikke var overbevist, da jeg folte at min noyaktighet ikke var opp til merket. Jeg fortsatte min forberedelse og ga 3 mocks pa vei som scorer 760, 760 og 770 henholdsvis; den siste kommer en dag for min egentlige GMAT.

Jeg ga endelig min GMAT den 17. juni 2016 og scoret en 780. Jeg ble elated selv om eksamenen ikke var sa glatt en tur som jeg hadde forventet a v re. Her er hvordan jeg laget min studieplan.

Min GMAT studieplan.

1. Forsta GMAT eksamen format og monster.

Da jeg begynte min prep, var det forste jeg forsto grunnleggende strukturen til GMAT; seksjonene, varigheten, antall sporsmal, scoring mekanismen, og sa videre.

Jeg vil foresla at du gjor det samme som det gir deg et perspektiv pa hva du har a gjore med noyaktig.

2. Angreper GMAT Quant forst.

Etter dette begynte jeg a jobbe med mine grunnleggende Quant-konsepter. For en innledende oversikt foreslar jeg at du gar gjennom forklaringene til forskjellige emner som er gitt i den offisielle veiledningen.

Etter dette kan du bytte til en mer omfattende guide som en Kaplan eller et Manhattan; Dette er imidlertid ikke nodvendig, du kan speide pa ulike GMAT-fora for notater, som generelt er kondenserte versjoner av reglene gitt i disse veiledningene.

3. Bruk den offisielle guiden til a sette grunnlaget.

Etter at jeg var ferdig med konseptene, loste jeg de offisielle veiledningene under tidsbegrensninger. Jeg sjekket svarene mine og gjennomgikk mine feil.

Jeg hadde den viktigste Official Guide og Verbal Official Guide; Na som jeg tenker pa det, kunne det v rt en god ide a investere i Quant Official Guide, og det ville nok ha hjulpet meg med a fa en Q50 (poenget jeg hadde forventet i Quant) pa selve GMAT.

4. Fortsett til Verbal-delen.

Na begynte jeg a jobbe pa Verbal-delen. Jeg startet forberedelsene min ved a ga gjennom Manhattan Guides grundig.

Pa dette punktet vil jeg gjerne si at selv om Manhattan Guides er gode og gir deg mye relevant informasjon (spesielt nar det gjelder CR, RC); de bor bare gjores hvis du har tid og er villige til a sette i arbeidet som kreves for a ga gjennom dem og forsta dem.

5. Ta den forste ovelsestesten.

Etter a ha fullfort Manhattan Guides, som tok meg omtrent 45 dager, begynte jeg a trene fra OGs. Jeg loste sporsmalene, sjekket svarene mine og gjennomgikk mine feil.

Den neste tingen jeg gjorde var a gi en GMATPrep mock test; Jeg scoret en 680 (dette var i slutten av februar) pa det og var ikke veldig glad som jeg ville ha en 700+, men jeg ble ikke motlos og analysert mine svake flekker.

6. Online GMAT prep materiale.

Pa dette tidspunktet kom jeg over dette tilbudet fra E-Gmat som ga meg tilgang til noen 300-400 sporsmal fra deres verbale sporsmalsbank i 20-25 dager.

Etter a ha gitt min forste mock hadde jeg innsett at jeg ma forbedre min Verbal-poengsum, sa jeg utnyttet denne muligheten fullt ut, og loste over 200 muntlige sporsmal i sett med 41 sporsmal om gangen under tidsbegrensede forhold.

7. Tid for en annen testrunde.

Ovelse av disse sporsmalene og gjennomgang av feilene mine hjalp meg virkelig da jeg scorede 730 i neste GMATPrep-mock som jeg ga, som var nesten en maned etter min forrige.

Min Quant-score ble ogsa forbedret, selv om jeg ikke hadde praktisert kvant i lopet av denne perioden, og jeg tilskriver det samme til bedre tidshandtering fra min side.

8. Handtere personlige problemer.

Med begynnelsen av april min forberedelse forsinket litt som jeg matte handtere noen problemer; nemlig passet mitt, internister og min vane med a forkaste ting.

Jeg gjorde bare noen fa sporsmal fra ressursene som jeg hadde lastet ned fra internett og kjopt fra mine eldre, inkludert et sett med PDF-filer med tittelen «700-800 Level Questions».

Na fikk jeg en kopi av disse fra en senior, men jeg tror at du kan finne dem pa GMAT Club og andre GMAT Forums. Sorg ogsa for a laste ned svaretasten nar du laster ned PDF-filene.

9. Hoyskole eksamener vs GMAT prep.

Det var i midten av april at min GMAT-forberedelse virkelig tok en hit og til slutt stoppet da semestereksamenene mine n rmet seg, og jeg matte forberede meg pa det samme.

Etter at semesteret mitt kom over (datoen var 19. mai) fortsatte jeg GMAT-forberedelsen. Forresten, min prestasjon i semestereksamenene mine hadde v rt underpar, sa jeg var litt skuffet over meg selv.

10. Tilbake igjen til OG.

Det forste jeg gjorde, etter at jeg gjenopptok min forberedelse, var at jeg lost de offisielle veiledningene igjen. Jeg var fornoyd med ytelsen min pa Verbal-delen, da jeg besvarte sporsmal med over 90% noyaktighet.

Imidlertid var jeg ikke helt fornoyd med prestasjonen min pa Quant-seksjonen, selv om jeg klarte 90% noyaktighet i PS-sporsmalene, var noyaktigheten i DS-sporsmalene litt over 85%.

11. Kom n rmere malpoenget.

Jeg ga en GMATPrep mock etter dette og scoret en 760. Jeg var glad, men ikke overbevist, da jeg nesten ikke hadde klart en 75% noyaktighet pa Quant-delen og en 80% noyaktighet pa Verbal-delen.

Jeg begynte a lete etter ressurser som kunne hjelpe meg med SC som det var emnet jeg hadde problemer med. Jeg fant et par notater (i PDF-format) pa GMAT Club og lastet dem ned. Disse notatene hjalp meg med a forsta grammatikkens nitty-gritty og klargjorde tvilene jeg hadde.

For Quant Jeg gjorde noen sporsmal jeg fant pa Internett. Jeg praktiserte ogsa IR pa denne tiden, loser sporsmalene gitt i OGs og GMATPrep-programvaren.

For AWA var alt jeg gjorde, leste opp noen eksempler pa AWA-essays pa internett og praktisere a skrive dem pa egen hand.

12. Analysere feil for a forbedre noyaktigheten.

Jeg ga min neste spotte nesten en uke etter min forrige og igjen scoret en 760, men denne gangen var noyaktigheten min bedre, selv om min score ikke hadde, og det forvirret meg, men jeg tenkte ikke mye pa det og fortsatte med forberedelsen min.

Jeg gikk gjennom mine feil og selektivt praktiserte noen emner som jeg folte at jeg var svak pa for eksempel geometri.

13. Flere GMAT praksis eksamener.

2-3 dager etter dette bestilte jeg GMATPrep Exam Pack 1 for $ 50 (for 2 mocks). Det var dyrt, men jeg hadde ikke noe annet rentabelt alternativ. Jeg ga en mock fra den nylig kjopte eksamenspakken og scoret igjen en 760.

Na var jeg virkelig forvirret fordi jeg bare hadde besvart 2 sporsmal feil pa Verbal-delen og likevel klarte bare en V44 mens 3 feil svar pa Quant-delen betydde at jeg fikk en Q50, som jeg folte var en rettferdig score.

Jeg folte ogsa at sporsmalene pa quant-seksjonen var enklere enn de pa den andre, men ikke s rlig oppmerksom pa det; selv om na jeg skulle onske jeg hadde som kvant sporsmalene pa den faktiske GMAT var toffere enn de jeg hadde mott pa GMATPrep mocks og de rattled meg til kjernen da jeg ga den faktiske GMAT.

14. Manhattan mocks vs Real GMAT.

I mellom de 3 mocksene nevnt ovenfor ga jeg ogsa 2 Manhattan CAT mocks og scoret 650 & # 038; 670 henholdsvis. Dette skjedde imidlertid ikke pa meg som det hoyeste at to av vennene mine, som begge fikk en 770 pa den faktiske GMAT, hadde scoret pa Manhattan CAT-mocksene, var 690.

Jeg vil ogsa papeke at quant pa Manhattan mocks er ganske toff, og hvis du er i stand til a score Q49 eller Q50 pa dem, sa kan du v re rimelig sikker pa at du vil klare en god Quant score (minst Q49 men mer sannsynlig en Q50 eller Q51 hvis du utforer veldig bra) pa selve GMAT med mindre du gjor noe grusomt galt.

Den verbale delen i Manhattan mocks er ogsa toff, men du kan forvente noen sporsmal med samme vanskelighetsniva pa selve GMAT.

15. Lagre beste praksis test for sist.

Jeg hadde med vilje reddet en GMATPrep mock som jeg ga pa dagen for min faktiske GMAT. Jeg scorte en 770 pa denne spotten og var ganske glad, selv om jeg fortsatt folte at Quant var lett pa denne spotten, og at min Verbal-poengsummen hadde avkortet pa V44.

Jeg viet resten av tiden min til a gjennomga scoreene mine og sa mange feil som mulig fra mine tidligere mocks. Jeg folte meg trygg pa at jeg nok ville klare en 750-760 (selv om jeg hapet pa en 790) pa den faktiske GMAT sammen med en IR-score pa 6+ (selv om jeg hapet pa en 8 som jeg hadde scoret pafolgende 8s i mine siste 3 mocks ) og en 4.5 & # 8211; 5,5 (selv om jeg hapet pa en 6) pa AWA.

Til tross for alt dette folte jeg fremdeles noe nervositet & # 038; uro, som jeg ville fortsette a fole til jeg endelig hadde den uoffisielle rapporten, med en 780 trykt pa den, i hendene mine.

10 tips om hvordan man kan knekke GMAT-eksamen uten coaching.

Fra det oyeblikket jeg startet min prep til det oyeblikket jeg fikk GMAT-poenget, l rte jeg mange ting og vil dele dem med alle, slik at de ikke trenger a mote de samme sporsmalene og usikkerhetene som jeg gjorde.

1. Du trenger ikke a bli med i en GMAT-coaching-klasse.

Forst av alt vil jeg si at du ikke nodvendigvis trenger a bli med i et profesjonelt coaching institutt for a forberede GMAT. Alt du trenger er selvdisiplin, dedikasjon og de riktige materialene.

Du kan finne mange nyttige materialer og nyttige folk pa fora som Beat The GMAT eller GMAT Club, men du ma jakte pa de som passer dine spesifikke krav. Det er ogsa verdt a investere i GMAT Official Guides, de er veldig hjelpsomme.

Pa dette punktet som fullstendig avsloring ma jeg si at denne observasjonen er basert pa min personlige erfaring. Jeg hadde blitt med i et profesjonelt coaching institutt for GMAT forberedelse, men fant ingen ekte verdi tillegg; som et resultat jeg endte med a forske og forberede pa egen hand.

2. V r sa snill a ignorere det tidligere tipset.

Hvis du selv har den minste angst at du kanskje trenger profesjonell hjelp til a administrere forberedelsen, sa ga videre og ta det som det alltid er bedre a v re trygg enn beklager.

Bare ikke gjor den klassiske feilen med a tro at din GMAT-veileder pa en eller annen mate vil fa deg til den onskede poengsummen. Pa den tiden faller det fortsatt pa deg og deg alene.

For resten av artikkelen vil jeg fokusere pa tips for selvstudium.

3. Start med GMAT Quantitative Section.

Som vi indianere er generelt gode pa matematikk, foreslar jeg at du starter forberedelsen med GMAT Quant-emnene.

Det vil hjelpe deg a bli vant med a studere samtidig som du oker din selvtillit samtidig.

4. Ta opp GMAT Verbal prep neste.

Etter at du klarer a fa et anstendig noyaktighetsniva (si 80%) i quant-delen, gar du over til GMAT-verbale emner.

Na verbalt, sa langt jeg kan fortelle fra min erfaring og fra vennene mine, krever det forholdsvis mye mer innsats, da vi generelt ikke er utsatt for denne vanskelige testen av var kommando over det engelske spraket.

5. Fokus pa kritisk begrunnelse (CR) og leseforstaelse (RC)

For kritisk begrunnelse (CR) & # 038; Reading Comprehension (RC) Jeg vil foresla at du gar gjennom noen loste eksempler og leser opp de grunnleggende reglene, da dette vil gi deg en grunnleggende ide.

Etter dette praktiser sa mange sporsmal som mulig og forsta fra feilene dine (Offisielle veiledninger er gode for dette formalet).

Nar du begynner a fa tak i det grunnleggende konseptet for hvert argument eller passasje, vil du kunne svare pa sporsmalene ganske noyaktig.

Setningskorreksjon (SC) krever imidlertid en mer kjedelig tiln rming. Du ma forst lese og forsta de grunnleggende grammatiske reglene, for eksempel verbtider, fagordsavtale, pronomenavn, idiomatiske uttrykk, parallellitet, modifikatorer etc.

Nar du er ferdig med dette foreslar jeg at du loser noen grunnleggende SC-sporsmal; etter dette begynner du a l re om nyanser av grammatikk, for eksempel nar du skal bruke hvilken & # 038; nar skal du bruke det eller hva er forskjellen mellom fordi & # 038; pa grunn av.

Nar du er ferdig med dette loser mange toffe (700-800 niva) SC sporsmal; ved a gjore det vil du kunne ove det du har l rt og forbedre noyaktigheten din.

6. Ta spotprover.

Nar du har tatt tips 1 til 5, gir du 1 eller 2 mocks; Jeg vil anbefale GMATPrep mocks som de er mest noyaktige, selv om de kvantitative sporsmalene om dem pleier a v re litt enklere enn kvanten pa den faktiske GMAT.

Ikke ta poenget med denne mocken veldig alvorlig, gjennomga feilene dine og identifisere emnene du ikke er komfortabel med.

Ikke kast bort tiden pa a prove a avkode scoring monsteret; Som en tommelfingerregel, sikte pa en noyaktighet pa 90% pa bade quant og verbal seksjoner for a fa 750 eller hoyere.

7. Tid til a ta pa seg kvant og verbalt hode pa.

Na begynner a praktisere kvant og verbale sporsmal samtidig. Gjor sa mange sporsmal som mulig og gi mocks i rask rekkefolge etter dette (si 1 mock i et gap pa 2-3 dager).

Dette vil tillate deg a bli vant til det faktiske testmiljoet og samtidig gi deg tilstrekkelig mulighet til a gjennomga feilene dine og jobbe med dem.

I mellomtiden holde oye med de tilgjengelige datoene og sporene som de popul re sentrene er generelt korte pa dem.

8. Nar du skal registrere deg for GMAT eksamen.

Hvis du scorer rundt malresultatet ditt, ma du bestille GMAT sa tidlig som mulig (ok, kanskje ikke tidligest, men ikke forsink unodvendig).

I tilfelle du foler at poengene dine ikke er opp til marken, sa v r ikke motlos, legg inn mer innsats.

9. Dagen for eksamen.

Pa kvelden for dagen din GMAT sorger for at du har alle dokumentene og materialene du trenger og har god natts sovn.

Pa eksamenens dag loser du ikke mange sporsmal bare noen fa for a fa deg i sporet.

For a unnga stress eller angst, se en komediefilm eller lytt til sanger pa vei til eksamenssenteret. (Jeg sa pa Kung-Fu Panda 3 mens jeg var pa vei til sentrum).

10. Realiser at du ikke kan kontrollere alt.

Til slutt for du begynner a slapp av eksamen, ta et dypt pust, og be den allmektige for hans velsignelser, for uansett hvor mye innsats du har satt inn; a skape en virkelig spektakul r poengsum du trenger litt lykke til.

Stol pa meg, jeg har opplevd denne forste handen.

Som en konklusjon vil jeg gjerne si det beromte sitatet ved W. Clement Stone, som ogsa skjer a v re et sitat som jeg ofte har hort fra min mor; Malet for manen. Hvis du savner, har du truffet en stjerne. ‘

Na vet jeg at dette sitatet er en apenbar oversikt over planetarisk fysikk, men til slutt er det tanken som teller, ikke sant?

Les disse relaterte artiklene:

Alvorlig om hoyere utdanning? Bli med pa sosiale medier for regelmessige oppdateringer.

Sameer Kamat.

9 kommentarer.

Hei Sameer, jeg er B.Tech. Elektrisk & amp; Elektronikk ingenior med 10 ars erfaring i Electrical Transmission / Distribution sektor onsker a bli med premier institutter gjennom GMAT for 1yr vanlig MBA i kraft / energisektoren. Hva er de ekte alternativene tilgjengelige med oss i India. I dag er jeg pa vei for a fryse treningsalternativene i Mumbai, sa det kan ga gjennom GMAT i slutten av dette aret.

Jeg er 2. ar BBA gjennomgar student under pune universitet.

Etter bba-eksamen vil jeg gjerne MBA fra god B-skole, hovedsakelig fra en utenlandsk B-skole som jeg drommer om.

Nar det gjelder mba fra utenfor India, er GMAT det alternativet, sa jeg vil gjerne vite at hvis det er greit a starte med mba med en gang sa snart min oppgradering er fullfort. Og er det greit a begynne a forberede seg pa gmat fra na?

12. poeng & # 8211; 64% (handel)

Jeg ville v re glad hvis du hjelper meg ut gjennom dette dilemmaet :).

@Abhay: Hva med kvalitet varierer sa mye pa tvers av klasser og steder, selv innenfor samme GMAT-coaching-selskap, hva? og hva er ikke sa vanskelig a pin-point.

Som Tarang nevner i artikkelen over, hvorfor ikke prove selvstudium til a begynne med? Med de rette ressursene, bor du kunne l re i ditt eget tempo.

@Soumyajit: Det er ikke en god ide a soke pa internasjonale MBA-universiteter som en ferskere rett ut av college. Arbeid for noen ar etter at du har gatt ut og bestem deg.

Hei, ditt arbeid er virkelig prisverdig, og jeg ble helt inspirert og motivert samtidig. Jeg er en B.Tech matteknologistudent (2. ar) kan du snakke med meg noen gode boker av gmat innen budsjett? sa jeg kan begynne a forberede meg.

Jeg har v rt praparing for gmat i det siste ett ar na. Jeg har 7 ars arbeid ex og har klart a fa den verste poengsummen i min siste gmat tatt noen maneder bk (550). Hver gang jeg tar test, glemmer jeg strategien for a lose et problem eller det klikker ikke pa den tiden og senere nar jeg ser svaret, virker det enkelt. Jeg er ikke sikker pa hva jeg skal gjore. Skal jeg prove a finne ut hogskoler som ikke godtar GMAT. Jeg er ingenior, men vil flytte til Markedsforing eller HRM. Kan du foresla.

Na er jeg i siste ars ingeniorarbeid.

Jeg vil gi GMAT.

plz foresla meg hvordan jeg starter studiene.

Utmerket nettsted jeg ma si.

Vi er i et karriere dilemma og haper du kan gi meg et innblikk.

Jeg provde for katt mange ganger, men cudnt komme gjennom IIM eller andre topp B-skoler. Na har jeg krysset 30. Og fortsatt haper pa en mester i ledelse grader. Min arbeidserfaring er pa undervisningsomradet, coaching for konkurrerende eksamener og skoleplaner. Jeg ville vite om jeg gar gjennom GMAT og har en 700+ SCORE, vil alderen min og profilen v re avskrekkende.

Haper a hore fra deg.

Hvor mange timer brukte du per dag pa a studere for GMAT?

Og hvor lenge har du gjort det? Totalt maned til du mottok din endelige poengsum?

Jeg er Anup, og jeg har nettopp fullfort eksamen og inngatt en jobb i en firma. Jeg har nesten 80% i oppgradering og over 90% i 10. og 12. ar. Jeg er ganske flytende i engelsk ogsa. Jeg hadde begynt litt av en sen prep, sa jeg er delvis kjent med kursene for katteksamen. Na, hvordan kan jeg forbedre det og fa en god score i GMAT.

Ogsa noen forslag til boker a studere ville ogsa v re bra.

Legg igjen et svar Avbryt svar.

Utvalgte artikler.

Beste MBA-boker.

Fa den bestselgende MBA-boken som de overste B-School Admission Officers lover. Bli med tusen som har splittet sproytenarkomanen. Les mer.

Hva skjer nar Management Consulting verden moter underverdenen? Les mer.

Last ned gratis MBA E-bok.

For Top B-skoler.

Vare flaggskipprodukter.

Hva er sjansene dine for a komme deg inn i de beste MBA-programmene? Finn ogsa ut hvordan du kan forbedre oddsen. Les mer.

Ta ansvar for ditt faglige liv. Finn ut hva som holder deg tilbake og hva du kan gjore med det. Les mer.

Freebies for deg.

Bloggemner.

Enten det er karriere radgivning eller MBA soknad radgivning, jobber med oss kan v re blant de viktigste karriere beslutninger du vil gjore.Hallo! Vil du spille i det mest populære kasinoet? Vi samlet det for deg. Gå her nå!